GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
3 Ocak 2023 Salı 19:26

Bornova Meclisi’nde gündem hurdacı cinayeti… Doğanlar’a ‘konteyner’ formülü! 

Bornova-Doğanlar Mahallesi’nde yaşanan cinayet sonrası bölgede yaptıkları inceleme kaçak yapılar tespit ettiklerini kaydeden Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Oradaki barakalarda yaşayan ruhsatsız, tapusuz, kaçak yapıların yıkılmasıyla ilgili emniyetin ve valiliğin yıkım kararı var. Ancak biz içine gidip baktığımızda bunun mümkün olmadığını gördük. Şöyle bir çözüm çıktı: Deprem bölgesinde AFAD’ın kullandığı konteyner evlerin kullanıldığı bir alan oluşturulması teklif edilmeli. Biz bunu sayın kaymakamımıza aktardık. Sayın valimize randevu alarak gideceğiz ve teklifimizi sunacağız” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – Bornova Belediyesi 2023 yılının ilk meclis oturumunu gerçekleştirdi. Meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen oturuma Belediye Başkanı Mustafa İduğ başkanlık yaptı.

İDUĞ: MÜCADELE İLE DEVAM ETTİRECEĞİZ
Meclisin açılışında konuşan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Biz kayıpsız bir yıl olsun temennisini dile getirdiğimiz gün Bornova’da ciddi bir iş kazası ile karşı karşıya kaldık. Yılbaşından 1 gün önce yaklaşık 40 kat yükseklikte bir vinç kazası meydana geldi ve 6 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu insan hatasından kaynaklanan bir kaza. Konteynırın doğru yerde olmamasından kaynaklı büyük bir kazaya yol açtı. 6 kişinin vefatındaki ana sorumluluk müteahhit firma, yapı denetim ve şantiye şefliğinde… 2016’de verilen yükseklik serbestlik çalışması böyle bir sonuçla ortaya çıktı. 2021 Şubat ayında 20 kat ile sınırlandırıldı. Ancak böyle bir acıyla karşı karşıya kaldı. 2023 yılında yatırımlarımız dolu dolu devam edecek. Asfalt çalışmamız 100 bin ton olarak hedefliyoruz. Bizim yaptığımız kiralamadan satın almaya geçiş ile ilgili belediyemizin ciddi bir gelir kaybı var. 2 megavatlık bir güneş enerjisi sistemi belediye işletmelerinin üst katında devreye alınacak. Bu da yıllık 60 milyonluk elektrik faturasının büyük kısmının silinmesi anlamına gelecek. 2023 yılı çok kıymetli. Yaptıklarımızın meyvelerini alacağımız bir yıl olacak” ifadelerini kullandı.

KOMİSYON ÜYELERİ BELLİ OLDU
Gerçekleştirilen oturumda ayrıca 2023 yılında görev alacak olan Denetim Komsiyonu üyeleri de belli oldu. 5 kişilik Denetim Komisyonu’na Cumhuriyet Halk Partisi’nden Kadir yıldız, Göksel Ceviz,  Bengül Tice, AK Parti’den ise Resim Çelik, Adam Kasacı seçildi.

ÇELİK: ARSALARIN TAHSİS EDİLMESİ İSTENİYOR
Gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Parti Meclis Üyesi Cesim Çelik, “Geçen mecliste gündeme getirmiştik. Taziye evleri ile ilgili yine bir şeyler söylemek istiyorum. Mahallelerde bulunan cami derneklerine belediyemizde bulunan arsaların tahsis edilerek onların üzerine yapılması isteniyor. 2023 yılına girerken hepinizin bildiği vinç kazasında hayatını kaybeden hemşehrilerimize Allahtan rahmet diliyorum” dedi.

İDUĞ: UMARIZ İSTEDİĞİMİZ NOKTAYA GETİREBİLİRİZ
Doğanlar Mahallesi’nde yaşayan Şeyhmus Çekin’in bölgede hurdacılık yapanlarla tartışması sonrasında öldürülmesinin ardından bölgenin güvenliği konusu meclis gündemine gelmişti. Mecliste gündem dışı konuşmalarda söz alan Başkan Mustafa İduğ, “Geçen mecliste Adem Kasacı çok hassas bir konuya temas etti. Bizim takip ettiğimiz bir konuydu. Kendisine yerine gidip değerlendirmeyi teklif etmiştik. Geçen hafta Doğanlar’daki vefatla ilgi bir yere gidip baktık. Oradaki barakalarda yaşayan ruhsatsız, tapusuz kaçak yapıların yıkılmasıyla ilgili emniyet ve valiliğin yıkım kararı var. Ancak biz içine gidip baktığımızda bunun mümkün olmadığını gördük. Şöyle bir çözüm çıktı: Deprem bölgesinde AFAD’ın kullandığı konteyner evlerin kullanıldığı bir alan oluşturulması teklif edilmeli. Biz bunu sayın kaymakamımıza aktardık. Sayın valimize randevu alarak gideceğiz ve teklifimizi sunacağız. Bu çözüm olursa çok mutlu olacağım. Umarım yakın zamanda bu konuyu istediğimiz noktaya getirebiliriz” ifadelerini kullandı.